klmary, karabińczyki i inne okucia kaletnicze
telefon: 56 652 94 54 tel. kom.: 792 540 353 email: asp@aspsklep.pl godz. otwarcia: Pon-Pt 8:00-16:00
Dokonujesz zakupów detalicznych.
ZAKUPY DETALICZNE
ZAKUPY HURTOWE

Polityka prywatności

Sklep Internetowy działający pod adresem aspsklep.pl prowadzony przez ASP Hurt-Detal s.c. i zwany dalej Sklepem przestrzega zasady ustawy o ochronie danych osobowych (Dz. U. 2002 r. nr 101 poz. 926 z późn. zm.) z dnia 29 sierpnia 1997r. oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2002 r. nr 144 poz. 1204 z późn. zm.) z dnia 18 lipca 2002r. Od 25 maja 2018r. ma zastosowanie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), poniżej
przekazujemy informacje dotyczące danych osobowych.

TWOJE DANE SĄ Z NAMI BEZPIECZNE


 

§ 1.
Zakres zbieranych danych

  1. Administrator danych - czyli podmiotem decydującym o tym, jak będą wykorzystywane Twoje dane osobowe jest ASP Hurt-Detal spółka cywilna, Sylwester Gurdziel, Marcin Gurdziel z siedzibą w 87-100 Toruń ul. Storczykowa 46

  2. Rejestracja - podczas rejestracji wymagane są imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, adres e-mail oraz hasło do logowania do Sklepu dla osób fizycznych, które nie prowadzą działalności gospodarczej. W przypadku firm wymagane są nazwa firmy, NIP, adres siedziby, numer telefonu, adres e-mail oraz hasło do logowania do Sklepu. Zbieranie tych danych ułatwia dokonywanie regularnych transakcji.

  3. Zamówienia - składając zamówienie Klient podaje imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, adres e-mail, jeśli jest osobą fizyczną, która nie prowadzi działalności gospodarczej. W przypadku firm potrzebne są imię i nazwisko zamawiającego, nazwa firmy, NIP, adres siedziby, numer telefonu, adres e-mail. Automatycznie pobierany jest także adres IP zamawiającego, by sprawdzić, czy Sklep nie ma do czynienia z fałszywym zamówieniem. Dane są przetwarzane tylko podczas zamówienia i są używane tylko w historii zamówień, co może stanowić dowód w postępowaniu reklamacyjnym.

  4. Kontakt z Biurem Obsługi Klienta - podczas kontaktu Klienta lub Zainteresowanego Ofertą Sklepu ze Sklepem zbierane są imię, nazwisko i adres e-mail Klienta lub Zainteresowanego Ofertą Sklepu.

§ 2.
Cel użytkowania danych

Składając zamówienie w Sklepie Klient wyraża zgodę na umieszczenie swoich danych osobowych w bazie Sklepu oraz na ich przetwarzanie tylko i wyłącznie dla celów realizacji umowy. Podanie danych osobowych przez Klienta oraz zgoda na ich przetwarzanie są niezbędne do zrealizowania zamówienia przez Sklep. Dane osobowe Klienta mogą być również wykorzystywane w celach marketingowych (wysyłka newslettera) - jednak wyłącznie po wyrażeniu w tym zakresie zgody przez Klienta. Klient ponosi odpowiedzialność za podanie nieprawdziwych danych osobowych.

  1. Newsletter - w przypadku dobrowolnego zapisania się na newsletter adres e-mail Klienta lub Zainteresowanego Ofertą Sklepu jest wykorzystywany do wysyłania wiadomości e-mail informujących o ciekawych wydarzeniach w Sklepie. Klient w dowolnym momencie może wypisać się z newslettera, a tym samym zrezygnować z otrzymywania wiadomości e-mail od Sklepu.

  2. Zamówienia - dane są używane jedynie w celu zrealizowania zamówienia oraz przy postępowaniu reklamacyjnym.

§ 3.
Kontakt z Użytkownikami Sklepu

  1. Klient dokonujący transakcji zakupu towaru po podaniu adresu e-mail może otrzymać od Sklepu wiadomości e-mail dotyczące tej transakcji. Sklep dopuszcza również możliwość kontaktu telefonicznego z Klientem

  2. Zapisani na Newsletter Klienci będą otrzymywać wiadomości e-mail, dotyczące wydarzeń i oferty Sklepu

§ 4.
Modyfikowanie, usuwanie i dostęp do danych osobowych

Użytkownik Sklepu ma prawo do edycji i modyfikowania swoich danych osobowych w dowolnym momencie, oraz przysługuje mu prawo do zażądania usunięcia jego danych osobowych zbieranych przez Sklep. Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Edycja Danych, można wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Wyjątek stanowią dane osobowe użyte do transakcji zakupu, które na życzenie Klienta również można zmienić lub usunąć, jednak dopiero po upływie ustawowego okresu przechowywania danych. Osoba, której dane dotyczą, ma prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jej danych osobowych narusza przepisy RODO. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

§ 5.
Okres przechowywania danych

W celu rozliczalności tj. udowodnienia przestrzegania przepisów dotyczących przetwarzania danych osobowych będziemy przechowywać dane przez okres, w którym ASP Hurt-Detal s.c. zobowiązana jest do zachowania danych, dokumentów je zawierających dla udokumentowania spełnienia wymagań prawnych i umożliwienia kontroli ich spełnienia przez organy publiczne.

§ 6.
Wykorzystanie plików Cookies

Sklep wykorzystuje pliki Cookies (ciasteczka) - dane informatyczne przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników, przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki Cookies umożliwiają rozpoznanie urządzenia użytkownika (jednakże z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika) i dostosowanie strony internetowej do indywidualnych preferencji jego urządzenia. Pliki Cookies są wykorzystywane również do zbierania danych statystycznych o ruchu użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych obszarów serwisu. Dane te są zbierane przez zewnętrzne, powszechnie wykorzystywane na rynku systemy internetowe do gromadzenia statystyk odwiedzin stron internetowych. Informacje uzyskane w ten sposób pomagają zrozumieć sposób korzystania ze stron internetowych przez użytkownika, a w rezultacie - umożliwiają ulepszanie struktury i zawartości stron internetowych.

Dane użytkowników gromadzone za pomocą plików Cookies zbierane są z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika. Dane te zaszyfrowane są w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Każdy użytkownik Sklepu może samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies w przeglądarce internetowej, służącej mu do przeglądania stron internetowych, w taki sposób, że zablokowana zostanie automatyczna obsługa plików Cookies lub użytkownik każdorazowo będzie informowany o ich przesyłaniu. Ograniczenie stosowania plików Cookies może mieć niekorzystny wpływ na niektóre funkcjonalności strony internetowej. Szczegółowe informacje o obsłudze plików Cookies znajdują się w ustawieniach dowolnej przeglądarki internetowej.

§ 7.
Zastosowanie narzędzia Google Analytics

Sklep wykorzystuje narzędzie do analityki internetowej - Google Analytics. Korzystając z usługi Google Analytics, Sklep uzyskuje anonimowe informacje na temat tendencji i zachowań użytkowników na stronie Sklepu. Informacje te służą udoskonalaniu Sklepu i jego oferty oraz zwiększaniu komfortu Klientów podczas użytkowania witryny. Google Analytics gromadzi i zapisuje informacje poprzez przesyłanie plików cookie lub anonimowych identyfikatorów (losowych ciągów znaków). Dane Google Analytics zbierane są bez identyfikowania poszczególnych użytkowników.

§ 8.
Przekazywanie danych podmiotom trzecim

Jeśli jest to niezbędne do realizacji umowy sprzedaży, Sklep jest upoważniony do udostępnienia danych osobowych Klienta podmiotom trzecim. W przypadku realizacji umowy sprzedaży w Sklepie, podmiotem trzecim są firmy spedycyjne, odpowiedzialne za dostarczenie zamówionego towaru pod wskazany przez Klienta adres. W tym celu Sklep udostępnia podmiotom trzecim dane teleadresowe odbiorcy określone przez Klienta.

§ 9.
Bezpieczeństwo

Wszystkie formularze służące do wpisywania informacji prywatnych, są umieszczone w bezpiecznym obszarze serwisu. Łączenie się z nimi odbywa się z użyciem scentralizowanego protokołu SSL 3.0 (Secure Socket Layer) RSA 128bit, dzięki czemu wszystkie dane osobowe Klientów są szyfrowane i nawet w przypadku przechwycenia transmisji, niemożliwe do odczytania dla obecnej mocy obliczeniowej komputerów.

§ 10.
Przepisy końcowe

  1. Polityka prywatności jest częścią regulaminu sklepu.

  2. Podmiotem zbierającym dane jest:
    ASP Hurt-Detal s.c.
    Ul. Storczykowa 46
    87-100 Toruń
    wpisaną do Ewidencji Działalności Gospodarczej prowadzonej przez Prezydenta Miasta Torunia pod numerem 41178, 24674 , której nadano Numer NIP: 9561999566, Numer REGON: 871210740.

 

ZamknijNa tej stronie internetowej wykorzystywane są pliki cookies zbierane do celów statystycznych i wykorzystywane do poprawnego działania serwisu www.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można zmienić w ustawieniach przeglądarki - niedokonanie zmian ustawień przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.

Wybierz metodę zakupów:

zakupy detaliczne /lub/ zakupy hurtowe